Izdrži i Prihvati Sunce kvadrat Saturn

sunce-kvadrat-saturn

  • “Svako poseduje onoliko taštine koliko mu fali razuma.”

Ovih dana nam se bliži aspekat kvadrat Sunca i Saturna koji sam po sebi donosi dve različite snage i volje…

Ovo nije tekst koji je samo povezan sa dolalazećim aspektom, već i sa svima onima koji ga imaju u natalu ili solaru…

Sve ovo pišem jer sam pod utiskom priče koju sam pre neki dan čula, pa evo, i sada o tome razmišljam…

Da se podsetimo:

Sunce je ego, sjaj, svetlo, toplina, autoritet, čast, moć, vlast, muževnost, taština, snobizam, arogancija, promašen cilj, unutrašnje ja, muška načela, rukovodeća mesto, dostojanstvo…itd.

  • “Prava umetnost počinje onde gde prestaje sujeta.”

Saturn je učitelj (mučitelj)😊, disciplina, odgovornost, organizacija, ambicija, ograničenja, tuga, kašnjenje, starije osobe, strpljenje, utvrdjivanje, tradicijaca, vreme, skromnost, mudrost, starenje, on je spor i trajeeee…

Kad pogledate ove dve planete, i stavite kombinaciju na primer ego i trpljenje, snobizam i skromnost, autorite i odgovornost, vlast i trpljenje, taština i strpljenje i itd… Kada imamo na sve to i kvadrat koji donosi izazov i borbu, dobijamo jako lošu kombinaciju.

Ego koji ne dozvolja autorite iznad sebe i još da ih trpi, snobizam ili snob ima jedan sistem vrednosti dok skromna osoba ima drugačiji stav prema tim istim vrednostima (napravite sami kombinacije kao loše izazove). I sada  se sve to nalazi u jednoj osobi. Dve snage a dve skroz različite volje…

Problem ovde nastaje kada osoba ne želi da prihvati jedno ili drugo, niti želi da se miri sa stvarima koje mu se dešavaju, ona vuče, vuče i razapinje samu sebe.

Ova osoba ima potrbu za isticanjem, uspehom, priznanjem… jer njen/njegov ego je ovde veliki, želja za nekim svojim redom u kome samo ona može da vlada i da ostane verna sebi.

Dok druga volja od nje traži potpuno odricanje, mudrost, i da se prevaziđu želje stavljanja sebe na prvo mesto.

Ove “dve” osobe nemaju nikakvu sličnost između sebe, samo su toliko snažene, tvrdoglave, krute i uporne da samo žele da istraju u svom cilju. Taj cilj nije bilo kakav nego jedan promašeni cilj.

Mržnja u ovoj osobi je toliko velika, jer od njega se traži da se odrekne svega za šta se bori…

Ova osoba je puna gorčine, loše volje, mržnje…. jer suprotna volja traži od njega nešto što on ne želi da da, pa onako sujetan svoju volju pretvara u zlo! Napadajući druge, on napada sebe.

Sve što treba da radi jeste da zavoli sebe, da prihvati stvari kakve jesu, da se odrekne svoje ambicije koje ima, jer ako se ne odrekne svih svoji ambicija, sujete, uvlači sebe u bolest, jer on se bori misleci da ide ka miru, u stvari, beži u bolest.

U toj mržnji i strahu prema sebi koju imaju, misle da su svi drugi krivi zbog njihove bolesti pa onda mrze sve oko sebe, jer od sujete ne mogu da ukapira tužu slabost, a zapravo je to njegova slabost.

Sve radi da bi se osamio, sve radi da bi se razboleo, krši tradiciju da istera svoje.

Kada pronađe unutrašnji mir, zapravo je sazrela tamo gde je bio njen unutrašnji konflikti, pa je to čini mudrijom.

Kada se reši, odnosno odrekne želje za divljenjem, želje za osvetom,  dominacijom, prebacivanje odgovornosti na druge, osećajem da je manje vredna, iluzijom… na dobro je putu da se reši sujete i taštine.

  • Vaš život zavisi od život od vas samih. Prihvatite istinu da vi sami kreirate sva vaša iskustva i pozitivna i negativna. Ako ste sami kreator problema onda to znači da ste vi onaj koji ima rešenje, Ili u suprotnom sami snosite posledice svoje sudbine…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *