DNEVNI HOROSKOP ZA 27. JUL 2020.

dnevni-horoskop-za-27-jul-2020

Hello 🌎

Da li se nekada osećate kao da vam je džaba u životu sve što znate, sva silna obrazovanja, pročitane knjige, životna iskustva…?

Da li postavljate sebi pitanje: 

  • “Da li je realno da sam toliko “glupa”?
  • “Ne mogu da verujem šta sebi dozvoljavam!”

Ovih dana vas verovatno obuzima taj osećaj. Osećaj izgubljenosti, razočaranosti u sebe i druge, osećaj bezvoljnosti, ali u nekim momentima se osećate toliko srozano da se pitate da li može biti gore od ovoga?

Danas su emocije poljuljane, kao da se neko igra sa vama toplo-hladno ili još gore kao da ste nečija marioneta.

Samopouzdanje – skoro da ne postoji!

U sebi više ne možete da podnesete laži, priče, misli koje imate. Nalazite se na onoj tački pucanja, kada više ne možete ni sa samim sobom. Sve je nekako napeto i bez da vas neko dira.

Ako čujete svoje misli ili baš iz vaših usta izađu reči: “Neće on da me pusti već nekoliko godina”, “Ne da mi mira”, “On voli da me kontroliše”, “On hoće samo da radimo kako on želi”. Ljubomora, posesivnost, manipulacija, sve što se vrti samo oko njega ili čekanje njega – upecali ste se u zamku!!!

Kod nekoga ova zamka može da traje godinama (u zavisnosti od vaše natalne karte), a kod nekih je sad počela u poslednje vreme. To zaista i nije bitno ni kad je počelo ako se ovakve stvari dešavaju…

Da se razumemo, ljubav nije bolesno stanje gde je konstanta napetost, natezanje, rasprave, kontrolisanje, tuče, vredjanja, psihičko maltretiranje itd. Razumete šta hoću da kažem…

Koliko ja znam ljubav treba da bude razumevanje, kompromis, uživanje u zajedničkim trenucima itd.

Normalno je da se dešavaju s vremena na vreme nesuglasice, sve je to život, ali psihičko i fizičko maltretiranje, nije ljubav!

Ne zavaravajte sebe, idealizovali ste partnera, idealizovali ste odnos. Previše sebe dajete, previše se žrtvujete.

Da li mislite da vam to druga osoba ceni i vrednuje?! Na žalost ne!

Prestanite da izgledate kao tinejdžeri u pubertetu, saberite 2+2 jer to je uvek 4 (najprostija matematika).

Ako vas neko toliko voli biće sa vama, razvešće se, ostaviće drugu, potrudiće se da reši prepreke koje se nalaze izmedju vas da bi bilo zajedno…

Cimanjem po nekoliko godina, razvlačenjem kojem nema kraja sve više i dublje se tone. To je laganje i zavaravanje sebe.

Ako želite to, zašto da ne. Ljudski je grešiti, ali na žalost onda džaba kukate na svoj život kako vam ništa ne ide…

Ako vam ne ide, znači da negde grešite. Ako ne vidite sami svoje greške ili mislite da su drugi “ljubomorni” na vaš odnos onda idite kod stručne osobe (psihologa, psihoterapeuta), oni sigurno nisu “ljubomorni” na vaš odnos.

Rešite se vaših zabluda, koje se iznova ponavljaju. Ovo je period obmanjivanja, tako da ne verujte sami sebi i svojim emocijama.

2 i 2 su uvek 4!

Share: